Łożysko tył

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ewik
    Classic
    • 2011
    • 2

Łożysko tył

Pisałem już w tej sprawie do Krzyśka, ale napiszę jeszcze publicznie - może ktoś zdiagnozuje problem.

Otóż w piątek podjąłem trzecią próbę założenia HID-ów w taki sposób, aby nie przeszkadzały. Wyjąłem oba reflektory i podłączyłem żarówki. Wszystko zaizolowałem szkotem i całkość przykryłem plastikiem. Przetwornicę przykręciłem do mocowania nadkoli - nie widać jej w ogóle oraz nic jej nie przeszkadza. Problem jest taki, że prawe światło włącza się zawsze, ale lewe miga i włącza się za drugim - trzecim razem. Nie wiem co może być problemem. Nie zamieniłem przetwornic w celu sprawdzenia, ponieważ znowu musiałbym rozkręcać całe lampy, a na to niestety nie mam czasu.
    "Son los locos que inventarnon el Amor"
  • patryk_01
    Classic
    • 2010
    • 4

Łożysko tył

Witam,

mam do wymiany łożysko tył. Mam pytanie czy warto kupić zamiennik. Oryginał kosztuje 270 PLN a zamiennik firmy Vika 100. Czy na tym zaminniku trochę pojeżdżę czy raczej trzeba zainwestowć w oryginał. Wolałbym ten pierwszy wariant ale pytam bo może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie.

Pozdrawiam

Komentarz

• tom2212
      RS
      • 2008
      • 3892

możesz kupić zamiennik nie ma reguły na to czy zepsuje się szybciej czy wcale

Komentarz

• patryk_01
        Classic
        • 2010
        • 4

Dzięki

Komentarz

• tomaszwrc
          Rider
          • 2010
          • 368
          • Octavia II combi (1Z5)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

reguła jest. na zamienniku kumpel zrobil 20 tys i poszlo. ja mam ori SKF, zrobiłem już 50 tys i nic

Te zamienniki to czasem i tylko na 10 tys stykają

Komentarz

• jacog
            Rider
            • 2008
            • 420
            • Felicia I (6U1)

Polecać Vika to troche strzał w kolano. Chińszczyzna najgorszego sortu.

Komentarz

• robert74
              Classic
              • 2008
              • 32

Vika to shit jakich mało. Miałem już doczynienia z wyrobami tej firmy ( miski olejowe, tarcze hamulcowe, klocki hamulcowe ), nowa miska przecieka w okolicach korka, zestaw tarcze + klocki - gorszego w życiu nie widziałem. Moja rada jest taka, zainwestuj w łożyska dobrej firmy, na zamiennikach zrobisz 20 tyś i łożysko znów do wymiany. Pzdr.
              robert74

Komentarz

• oolsztyniak
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6647
                • Superb II combi (3T5)
                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Kupiłem ori (w ASO) i po 30 kkm padło :?
                Nie ma reguły, jedno podanie po 50 kkm a drugie 10 kkm.
                A trzecie przelata 300 kkm.
                Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

Pracuję...